Polak-Wessels, Insolventierecht Gevolgen van faillietverklaring (1)

Auteur B. Wessels
Polak-Wessels, Insolventierecht Gevolgen van faillietverklaring (1)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013077087
  • ISBN 10 9013077080
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In het onderhavige Deel II worden in het bijzonder de art. 20-40 (gevolgen van het faillissement), alsmede het geregelde in art. 41, art. 60a-60b en art. 61-63 Fw behandeld. De laatstgenoemde bepalingen komen in dit Deel aan de orde omdat zij alle mede op de omvang van de boedel van invloed zijn. Een erfenis, die gedurende het faillissement ten gunste van de gefailleerde openvalt (art. 41) behoort in beginsel tot het faillissementsvermogen. De art. 60a-60b hebben betrekking op afzonderlijke rechtsgevolgen voor onder bewind staande goederen, die tot het vermogen van de gefailleerde behoren, terwijl bij de goederen van de echtgenoot/geregistreerd partner van de gefailleerde (art. 61-63) de wet het uitgangspunt kent dat deze in beginsel tot het faillissementsvermogen van schuldenaar zijn te rekenen. ... Daarnaast krijgt art. 52 (voldoening aan de gefailleerde) aandacht, aangezien zij samenhangt met de werking van art. 23. Omdat de art. 212a-212f Fw (faillissement specifieke financiële instellingen) een principiële uitzondering maken op de 00.00-uur regel van art. 23 is ervoor gekozen deze bepalingen in aansluiting op de behandeling van art. 23 uiteen te zetten. Voorts wordt in deze publicatie ingegaan op de problematiek van de afkoelingsperiode (art. 63a e.v. Fw), voornamelijk omdat deze in belangrijke mate in de praktijk de positie van de crediteuren beheerst. In zoverre vormt zij een terstond kenbaar effect van faillissement. Literatuur, rechtspraak en wetgeving zijn tot eind februari 2012 bijgewerkt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.